De klok slaat Earth Hour

Zaterdag 26 maart is het Earth Hour. Earth Hour is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor het energiegebruik, de kwetsbare natuur op aarde en de ecologische footprint die mensen achterlaten. Tijdens dit internationale evenement is het de bedoeling dat iedereen een uur de lichten dooft, doof jij de lichten tussen 20.30 en 21.30?

 

Onze collega’s geven je wat ideeën hoe jij je Earth Hour kan besteden: 

 

Spelletje bij kaarslicht – Jasper Kroese 

“Ik heb nog niet eerder meegedaan aan Earth Hour, maar een extra reminder dat we onze planeet aan het verpesten zijn kunnen we altijd wel gebruiken. Bordspel, fles wijn, kaarsen aan: klinkt als een goede vrijdagavond.”

 

Sterren kijken – Jeanick Zeijdel 

“Helaas zit ik dit jaar in de trein op het moment van Earth hour, ik kan dus zelf niet bepalen of het licht aan- of uitstaat. Als ik er mogelijkheid toe had zou ik de tijd denk ik besteden aan sterren kijken. ‘Vroeger’ toen ik nog op Curaçao woonde was dit een van mijn favoriete dingen na het uitgaan. Ik ging buiten zitten en liet me verrassen door wat erboven afspeelde. Gek genoeg zijn de sterren in een grote stad, met veel licht, bijna niet te zien. Ik vind het donker door het doven van de lichten daarom, naast dat het goed is voor de aarde, een mooie bijkomstigheid. We zouden vaker even stil moeten staan en genieten van wat de prachtige natuur om ons heen maar ook onder- en boven ons te bieden heeft!”

 

Duurzame lampen in wooncomplex – Twan van Schie 

“Tijdens Earth Hour ben ik zelf in een trein (beter een paar uur extra in de trein voor Earth Hour, dan met het vliegtuig) maar dat houdt mij niet tegen. In plaats van tijdens Earth Hour een uur de tijd te nemen doe ik dat deze week al eerder. Ik woon in een groot gedeeld complex met 12 personen, waar veel onnodig licht brandt en er ook nog veel oude, slechte lampen zijn. Ik ga de discussie starten om lampen te vervangen en een systeem te maken waardoor ze vaker uit staan en minder vergeten worden!”

 

Dinner in the dark – Janne Heemskerk

“Met Earth Hour wordt er op laagdrempelige wijze aandacht gevraagd voor een onderwerp waar nog lang niet genoeg aandacht voor is. Eén uur het licht uit doen is maar een kleine actie maar het laat wel direct zien hoe afhankelijk wij zijn van bijvoorbeeld elektriciteit. Het is goed om je hier als consument bewust van te zijn. Wat doen we op het moment dat we geen toegang hebben tot elektriciteit of tot vervuilende fossiele brandstoffen? Gelukkig zijn er ook genoeg leuke dingen te doen. Het lijkt mij erg leuk om een avond te organiseren met “Dinner in the Dark”. Verzamel een paar vrienden, maak ieder een gerecht en ga dit “blind” proeven en eten. Wat betekent dit voor jouw eetbeleving?”  

Meer inspiratie

Start vandaag nog met werken aan morgen.

TOP