Digitalisering

Blijf jezelf - Maar meer digitaal - en vergeet niet waarom je ooit begon

Je bedrijf vandaag opnieuw vormgeven is essentieel voor het toekomstige succes ervan. Wij wijzen je de weg.

Denk je dat je geen disruptie van jouw business gaat meemaken? Te laat. Dat is allang gebeurd.

Je klanten, werknemers en belangrijkste concurrenten zijn al begonnen met het opnieuw uitvinden van hun digitale zelf. Wanneer de wereld om ons heen in een exponentieel tempo verandert, hebben we maar één optie om relevant te blijven, en dat is flexibel mee veranderen. En daarmee vandaag al te beginnen in plaats van morgen.

Denk 360-digital. Denk digital-business. nlmtd digitaal helpt je.

Van overleven, naar winnen als een kampioen

Tegenwoordig schuilt achter elk geweldig bedrijf een intrinsiek begrip dat Digital een tijdperk is waarin we leven – en geen technologie, vakgebied of eenvoudige marketingcampagne. Het overstijgt dit alles…

Stel je voor...

We hebben allemaal te maken gehad met digitale Web1 en web2 disrupties en bevinden ons momenteel midden in een Web3 disruptie. Inmiddels gebruikt u een uitgebreide mix van digitale technologieën zoals digitale markers, fintech apps, marktplaatsen, gig-economieën zoals bezorgservices, videotechnologie, educatie-tech, cloudoplossingen, cookies of klantportalen. En voor betalingen gebruikt u zonder dit te beseffen wellicht een veelvoud aan digitale bedrijfsmodellen naast freemium, loyaliteitskaarten, betalen per gebruik, premium ad-on, on-demand, abonnementen en misschien zelfs crypto betalingen. Allemaal aangedreven door ‘dikke data’: Big Data, met een vleugje empathie en vooruitziendheid. Welkom AI.

Je weet waarschijnlijk niet eens hoeveel je zelf gedigitaliseerd bent.

MAAR. Technologie dient uw bedrijf, en zeker niet andersom.

Voor elk bedrijf, ongeacht de omvang, betekent het opnieuw uitvinden van je digitale-zelf het kijken naar het volledige bedrijf. En dus hoe alle elementen samenkomen om aan nieuwe klantverwachtingen te voldoen, nieuwe efficiëntie te stimuleren, nieuwe operationele modellen te creëren en nieuwe markten en de beste talenten te kunnen bereiken.

De wereld evolueert te snel om niet strategisch te denken.

Het gaat niet om digitaal.

Het gaat erom je klanten beter, sneller en goedkoper van dienst te zijn..

Als je niet weet hoe digitaal succes er voor uw bedrijf uitziet, dan gaat het nooit lukken.

Voor nlmtd en onze klanten betekent strategisch denken eerst het onderzoeken hoe digitaal succes eruit moet zien voor jouw bedrijf. Om je vervolgens op de gewenste bestemming te krijgen door een keuze te maken van de route, iteraties, stappen en leermomenten, ondersteunende initiatieven en oplossingen.

 

We zien te veel bedrijven met doelloze innovatielabs, verstrooide digitale groei afdelingen  en een schijnbaar eindeloze opsomming van onbeperkte digitale initiatieven die zich richten op de klant, KPI’s en zakelijke behoeften van gisteren in plaats van morgen. Maar al te vaak zien we micromanagement op ventures of – het andere uiterste – speeltuinen zonder KPIs of leverplicht. In het land der blinden is eenoog koning.

 

Strategisch denken helpt elk bedrijf om keuzes te evalueren, betere beslissingen te nemen en voorop te lopen: gericht op waar de behoeften van de klant en het bedrijf zullen zijn, niet waar ze nu zijn of zijn geweest.

Wat we doen

In samenwerking met enkele van ‘s werelds meest vooraanstaande bedrijven lanceert, schaalt, optimaliseert en transformeert nlmtd – Digital jouw organisatie, team, product of dienst naar digital-ready. Het ervaren team van nlmtd werkt multidisciplinair en beweegt zich snel van idee naar implementatie.

We gaan enkele van de grootste uitdagingen in Nederland aan en helpen bedrijven in hun transformatie naar digitale business en sturen hier tegelijkertijd op een positieve impact voor de samenleving, planeet en economie.

Digitale competentie is essentieel voor zakelijk succes, maar als we niet allemaal aan duurzaamheid werken, is het allemaal vrijwel zinloos.

Waarom we het doen

In het afgelopen decennium zien we een toenemende noodzaak voor digitale innovatie. Daarnaast omarmen zowel grote als kleine organisaties uit de particuliere en publieke sector digitale technologie om een concurrentievoordeel en tevreden klanten te realiseren.

 

Door digitale bedrijven op te zetten, bouwen, optimaliseren en op te schalen, kunnen wij onze missie om betekenisvolle en maatschappelijk positieve impact te leveren verder versnellen. Enkele van de meest opwindende digitale transformaties vinden plaats in Nederland, mogelijk gemaakt door een van de beste digitale infrastructuren in Europa.

 

Met ons nlmtd team zijn wij in staat om zowel het MKB als enkele van de grootste bedrijven ter wereld te helpen in het verwezenlijken van hun digitale ambities. En daarmee maken we de wereld een betere plek dan toen we met het project begonnen.

Hoe we het doen

We zijn een tijdperk ingegaan van continue disruptie, nu technologieën en agile werkwijzen het zakelijke landschap met een ongekende snelheid veranderen. Wij zijn van mening dat ‘s werelds meest invloedrijke bedrijven tevens ontwrichtende ideeën nodig hebben om in de toekomst relevant te blijven. Daarom helpen we deze te denken en doen als een start-up. We beheersen en beheren drie horizons van innovatie door een effectieve inzet van data, mensen en infrastructuur als enablers:
1. Optimalisatie

het bedrijf up-to-date houden. ‘Op de vloer, als meewerkend voorman’. Onze teams zijn ingebed binnen de organisatie.

2. Transformatie

fundamentele verandering van het bedienen van klanten op topmanagement en bestuursniveau. Onze teams passen over het algemeen governance en focus toe vanuit de hogere echelons, en verkrijgen daardoor de ondersteuning en het begrip om inhoud, richting en daadkracht in de organisatie te bereiken.

3. Disruptie

Het definiëren van nieuwe bedrijfsmodellen. Laat het nest volledig los, en leer vliegen als een vogel. Onze teams isoleren een organisatie unit om deze los te maken van de dagelijkse praktijk, horizonnen, weerstand tegen verandering en KPI’s die de unit remmen.

Wie we zijn

Niemand binnen ons digitale team is hetzelfde – we hebben allemaal onze sporen verdiend met unieke vaardigheden en achtergronden. Het team wordt geleid door directors Jonathan en Timo.

Jonathan is een doorgewinterde strategie- en digitale consultant met een trackrecord in het samenwerken met blue-chipbedrijven

Timo is een doorgewinterde digitale consultant, venture-builder en scale-up accelerator- gericht op actie en implementatie binnen het MKB en Digital Natives.

Onze diverse achtergronden stellen ons in staat om samen te werken met verschillende bedrijven, fases en zowel met C-level, VC’s, engineering, projectmanagement en product- en groeiteams. Door cross-collaboratie, agile en unieke sprints, gebouwd op tactische en operationele strategieën van 12 maanden, hebben we een recept gecreëerd voor de opzet van ondernemingen, transformaties, optimalisaties, versnellingen en exits! Om succesvol en impactvol te zijn, moeten we elk bedrijf van binnen en buiten begrijpen en benaderen op een vertrouwd, empathisch en helder niveau.

Waar we het doen

Digitale ondernemingen

Venture-opzet, go-to-market en lancering van digitale producten en -verkoop. ‘Binnen een jaar een digitale business line’

Digitale transformatie

Toekomstbestendig maken door Digitale Transformatie en het inlevingsvermogen ‘Floreren in het Digitale Tijdperk’. Bijvoorbeeld het digitaliseren van de route-to-market of end-to-end digitaliseringsproces.

Versnelling

Digitale groei en versnelling. Groei door digitaal, data automatisering en mensen: ‘Ben Digitaal’

Strategie

We hebben een passie voor strategie en passen design-thinking op praktische manieren toe om bedrijven te helpen hun digitale strategieën te implementeren en hun volledige potentieel te bereiken.

Due Diligence

Het voor strategische of financiële investeerders evalueren van bedrijven en doelen om het ware potentieel te achterhalen, en de digitale manier van werken voor strategische of financiële investeerders vast te stellen.

Waar wij in geloven

nlmtd en digitaal: een krachtige combinatie

Adviseurs <-> ondernemers <-> maatschappelijke impact

Als toegewijd digitaal team binnen nlmtd stimuleren we diepgaande expertise, ondernemerschap, een zoektocht naar duurzame impact en een cultuur van co-creatie om bedrijven te helpen bij het opnieuw bedenken of optimaliseren van producten, diensten en platforms en het creëren van nieuwe kansen.

ongeëvenaarde expertise, ervarings- en uitvoeringskracht. Van start tot finish.

We zijn strategische denkers, bedrijfsbouwers, oprichters van start-ups, innovators, accelerators en kritische denkers met ervaring in het oplossen van problemen en het ontsluiten van kansen voor onze klanten. Ons team transformeert ideeën naar een nieuw bedrijf of nieuwe business line binnen 12 maanden, met een gezonde dosis ondernemerschap en een groei focus vanuit data en experimenten. We implementeren innovatieve concepten om succes te realiseren, van begin tot eind.

Experimenteer, doe, optimaliseer. - en herhaal. Gestoeld op jarenlange ervaring in het werken als en met bedrijfseigenaren.

We denken eerst, handelen dan snel, kijken verder dan de horizon en mitigeren het risico. Door het toepassen van klantgerichte en duurzame ontwerpfilosofieen creëren weconcurrentievoordeel. Door co-creatie en het naast onze opdrachtgevers staan, leveren wij de sterkste resultaten. In nauwe samenwerking met ons team omarmen onze klanten nieuwe manieren van werken om hun bedrijven van binnenuit te transformeren.

Cases

Jonathan

Meer informatie?

Jonathan is een doorgewinterde strategie- en digitale consultant met een trackrecord in het samenwerken met blue-chipbedrijven.

Jonathan

Meer informatie?

Jonathan is een doorgewinterde strategie- en digitale consultant met een trackrecord in het samenwerken met blue-chipbedrijven.

Wil je een heldere strategie met een positieve impact op people, planet en profit?

How we do it

TOP