Samen met Roompot de CO2-footprint in kaart brengen 

Als je aan Roompot denkt, dan denk je al snel aan weekendjes weg, huisje boeken en genieten van een welverdiende vakantie. Dagdagelijks werkt Roompot aan een plek waar alles klopt, óók voor de lokale flora en fauna. Vandaar de doelstellingen: 50% minder CO₂-uitstoot en 50% minder restafval in 2030 en jaarlijks 250 kinderen en hun gezin een vakantie schenken. Daarom is Roompot in 2022 bij ons terechtgekomen met de vraag: “Kunnen jullie onze CO2-footprint voor Scope 1 en 2 inzichtelijk maken?”

CO2-footprint inzichtelijk maken

Niet veel later werd de ruwe data vanuit Roompot aangeleverd in verschillende formats: van e-mails, PDF’s tot diverse Excel-modellen. Alle data is door ons verwerkt en zo is inzichtelijk gemaakt wat de C02-footprint was over 2021 en 2022, zowel op parkniveau als voor Roompot in zijn geheel. We gaan pragmatisch te werk en maken inzichten behapbaar.

Data op parkniveau beschikbaar 

De opbouw en drivers van de footprint waren snel inzichtelijk. Door de data ook op parkniveau inzichtelijk te hebben kunnen ze vanuit Roompot gerichter sturen, en vergelijkingen maken met voorgaande jaren. Dit geeft de parkmanager en specialisten op kantoor handvatten om nog verder te gaan met verduurzaming. 

Datagedreven sturen op duurzaamheid

Onze inzichten tonen hoeveel procent reductie er al behaald is. Zo kunnen we analyseren hoe dicht we bij de ambities liggen en waar nog winst te halen valt. Oftewel: datagedreven sturen op duurzaamheid. Daarbij kan je denken aan het terugbrengen van het aantal gereden kilometers van medewerkers, maar ook de hoeveelheid energie die in de huisjes verbruikt wordt. 

Meerwaarde voor de klant

Roompot is vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid en de reductie van CO2. Vanuit nlmtd juichen we dit toe, en delen we die ambitie. De kennis die wij in huis hebben, dragen we dan ook graag over. Op die manier kan Roompot het op termijn zelfstandig de berekening uitvoeren. Zo is onze expertise straks een absolute meerwaarde voor de klant, en daarmee de mens, de maatschappij en de natuur in zijn geheel. 

Meer weten? Wij werkten hieraan!

Jip Miedema

Jip Miedema

Meer inspiratie

Start vandaag nog met werken aan morgen.

TOP