Venture Building

Binnen zes maanden duurzame producten en diensten

We zetten ons unieke vermogen in om nieuwe, duurzame productideeën te ontwikkelen of te scouten. Dit doen we in co-creatie met jouw organisatie met als uitgangspunt: sustainability en circulariteit. Huidige, vervuilende productlijnen maken plaats voor nieuwe, groenere alternatieven. Met onze bewezen aanpak creëren we binnen zes maanden duurzame producten en diensten die volledig circulair zijn of CO2-neutraal. Zo blijft jouw organisatie relevant voor people, planet en profit, ook in de toekomst.

Experiences:

Open innovation

CO2-positieve producten voor een groene onderneming

Onze Planet Proof onderzoeks- en advieservaring heeft de dringende behoefte van bedrijven geïdentificeerd om nieuwe, CO2-positieve producten en diensten te ontwikkelen. De aanpak voor het bouwen van groene ondernemingen is ontstaan uit onze ervaring met het bouwen van ondernemingen, toegepast op het duurzaamheidsdomein, en ontwikkeld uit meer dan 100 frontrunner-interviews.

Innovatie monitor voor green venture building

We gebruiken de Innovatiemonitor om een momentopname te krijgen van jouw innovatiecapaciteiten in 10 sleuteldomeinen. Zo geven we direct richting aan de ontwikkeling van een succesvolle groene ondernemingen. Van doel naar actie: het maken van positieve impact.

Een green venture team samenstellen

Cherry picking, oftewel: we hebben uit diverse bewezen methoden, theorieën en ervaringen de best practices geselecteerd. Dit heeft geresulteerd in een uniek model bestaande uit 5 fases.

Define
Analyze
Validate
Pilot
Grow

NLMTDVENTURES

1

Definiëren

We bepalen hoe we het succes van de groene onderneming, het proces en onze teams gaan meten op het niveau van klimaatrisico, CO2-uitstoot, energieverbruik etc.

2

Analyseren

We maken een eerste analyse van het idee, de markt en use cases om de validatiefase vorm te geven.

3

Valideren

We experimenteren om de meest riskante aannames te testen, terwijl we voortdurend nieuwe ideeën bedenken en herhalen.

4

Pilot

Het idee wordt omgezet in een MVP (minimum viable product). Het eerste, daadwerkelijke, real-life product – klaar voor klanten.

5

Opschalen

Zodra de MVP zich heeft bewezen in de markt, gebruiken we onze strategie-achtergrond om op te schalen.   Een succesvol product is niet per se een succesvol bedrijf: we beslissen of we groeien als startup (spin-off), of de krachten bundelen (JV) met een partner, of integreren in de bestaande business (integratie).

Totale doorlooptijd per fase in maanden

Wil je meer informatie over Venture Building download ons playbook!

Wil je graag meer informatie ontvangen over Venture Building. We sturen je graag onze PDF op. 

Vul hier je naam en e-mailadres in en je ontvangt van ons direct een e-mail.

Cases

19 jan. 2023

Impact Innovators Meetup

Op 19 januari organiseren wij onze volgende Impact Innovators Meetup (voorheen Venture Build Meetup)! Innovatie als middel om sustainability ambities radicaal te benaderen.

Pieter Paul

Wil je meer weten?

Pieter Paul is een van onze founders bij nlmtd en is gespecialiseerd in innovatie. Hij helpt jouw organisatie graag op weg!

Pieter Paul

Meer informatie?

Pieter Paul is één van de founders van nlmtd en is specialist in Venture Building. Hij helpt je graag verder!

Wil je dat jouw organisatie de winnaar in de markt van morgen is?

TOP