Duurzame energie

Hoe je een succesvolle energietransitie  realiseert

Het totale energielandschap verandert. We verschuiven van fossiele naar duurzame energie. En van centraal energie opwekken door gas- en kerncentrales gaan we naar het opwekken van lokale energie. Denk alleen al aan de windparken, windmolens en zonnepanelen op het dak. Het zorgt voor een andere dynamiek op het netwerk, en het vraagt om een nieuwe manier van werken. Wat is het effect op jouw organisatie en hoe laat je jouw dienstverlening hierop aansluiten? 

Trends in productie, transport, mobiliteit en verwarmen 

Personenauto’s die in 2030 op de markt komen moeten 100% elektrisch zijn. Pilots en onderzoeken met waterstof zijn volop gaande. Het verwarmen in en rondom de woning zit in een versnelde transitie. Kortom: je moet je als bedrijf aanpassen, en dat wordt ook van je verwacht. Gelukkig zien we dat die ambitie er is. Maar hoe doe je dit? Waar begin je, wat wordt je focus? 

Uitdagingen voor spelers in de markt 

Netbeheerders

Hoe maak je als netbeheerder je netwerk geschikt voor waterstof of warmte? 

Overheid

Hoe maak je stabiel beleid voor al die spelers in de energietransitie?

Lokale overheid

Hoe zorg ik dat bedrijven zich kunnen vestigen in mijn gemeente? 

Dienstverleners 

Hoe blijf je aantrekkelijk en met elkaar in nieuwe systemen werken?

Retailers

Hoe houd je inzicht in energieverbruik en benut je nieuwe businessmodellen? 

Nieuwe manier van werken 

Al deze ontwikkelingen vragen om nieuwe posities, producten, technologieën, manieren om met klanten te communiceren en digitalisering. Kortom: het vraagt om een nieuwe manier van werken. De experts van nlmtd helpen je dit in co-creatie voor elkaar te krijgen. Zo stel je niet alleen je eigen toekomst veilig, maar ook die van onze samenleving en planeet.

Samen impact maken  

Samen realiseren we impact door innovatie en business development. We maken strategische plannen en zorgen voor de juiste implementatie. Enthousiast, gedreven en met humor. Daarbij richten we ons op de processen, de techniek, de taal en de mensen. Kortom: samen ondernemen om een succesvolle energietransitie te realiseren.

Cases

Tom

Meer informatie?

Tom is één van de founders van nlmtd en is specialist in Energietransitie. Hij helpt je graag verder!

Tom

Meer informatie?

Tom is één van de founders van nlmtd en is specialist in Energietransitie. Hij helpt je graag verder!

Een succesvolle energietransitie realiseren binnen jouw organisatie?

TOP