Open innovatie

Innovatie versnellen met de juiste samenwerkings partners

Geen enkele organisatie wil of kan alle innovatie-uitdagingen zelf oplossen. En dat hoeft ook niet, want juist daar zijn onze Open Innovatie methodes voor ontwikkeld. Door het identificeren en selecteren van samenwerkingspartijen versnellen we jouw innovatieprojecten. Ook kunnen we helpen een Ecosysteem op te bouwen en daar een ‘orchestrator’ rol in vervullen. Samen werken we aan de toekomst van jouw onderneming.

Experiences:

Open innovation

Open innovatie brengt nieuwe business ideeën tot leven

We denken out of the box om nieuwe ideeën tot leven te brengen. Dat doen we niet allemaal zelf. Ergens op de wereld is er namelijk al een oplossing voor jouw probleem, en daar maken we slim gebruik van. En zodra we in onze database of via ons netwerk de juiste samenwerkingspartner vinden wordt jouw innovatieproject korter, goedkoper, én heeft het een hogere slagingskans. Win-win dus. 

Wij doen dat in stappen

Bewezen open-innovatiemethode

Onze unieke open-innovatiemethode bestaat uit 9 samenwerkingsstappen. Dit is ontwikkeld om dringende uitdagingen te formuleren, de wereld te verkennen voor potentiële technische oplossingen en een proefproject van 100 dagen mogelijk te maken. Met deze gestructureerde aanpak ontwikkelen we nieuwe diensten en producten uit bestaande oplossingen. 

1. Marktonderzoek

We creëren een overzicht en begrip van jouw specifieke markt, ondersteund door inzichten in de belangrijkste technologieën en trends. 

2. Prioriteiten stellen

Ongeveer 3 weken

We beoordelen welke marktinzichten passen bij jouw algehele organisatiestrategie. 

3. Definieer domeinen

Ongeveer 2 dagen

We bepalen welke innovatie-domeinen een aandachtsgebied moeten zijn voor jouw organisatie​. 

4. Uitdagingen vormen

Ongeveer 2 dagen

We vormen concrete innovatie-uitdaging(en) die het meest relevant zijn binnen jouw innovatiedomeinen die geschikt zijn voor open innovatie. Of we volgen samen een venture building proces.

5. Oplossingen vinden

Ongeveer 40 dagen

We verkennen de wereld op toepasbare innovaties. Vervolgens prioriteren en zoomen we in op potentiële oplossingen​. 

6. Pilot selecteren

Ongeveer 2 dagen

De meest veelbelovende oplossing(en) worden op basis van oplossingsfit, culturele match en waardecase geselecteerd​.

7. Pilot fijnslijpen

Ongeveer 2 dagen

We voeren een Pilot-vormgevingsworkshop uit om tastbare en haalbare doelen te definiëren voor de proef van 100 dagen. Daarbij doen we een ‘backplanning’ over ‘hoe waarde te meten’. De samenwerking krijgt vorm en details van de pilot stemmen we op elkaar af.

8. Pilot starten

100 dagen

De pilot of POC van 100 dagen wordt gestart. Hieruit ontstaat een scale-or-kill-advies, inclusief value case en roadmap.​ We begeleiden en ondersteunen jou en de geselecteerde start-up(s) in een samenwerking van 100 dagen.

9. Opschalen of stoppen

We komen tijdig met een duidelijke GO/NOGO-beslissing om de energie hoog te houden en alleen aan hoogwaardige projecten te werken​. 

Evaluatie van de pilot

Ondanks onze gedegen aanpak stellen sommige innovaties in de pilotfase toch teleur.  Samen evalueren we de pilot en bepalen we of we doorgaan naar de schaalfase, of dat we de samenwerking afbreken en naar alternatieve oplossingen zoeken.

Wil je meer informatie over Open innovatie download ons playbook!

Wil je graag meer informatie ontvangen over Open innovatie. We sturen je graag onze PDF op. 

Vul hier je naam en e-mailadres in en je ontvangt van ons direct een e-mail.

Cases

Pieter Paul

Wil je meer weten?

Pieter Paul is een van onze founders bij nlmtd en is gespecialiseerd in innovatie. Hij helpt jouw organisatie graag op weg!

Pieter Paul

Meer informatie?

Pieter Paul is één van de founders van nlmtd en is specialist in Open innovatie. Hij helpt je graag verder!

Wil je dat jouw organisatie de winnaar in de markt van morgen is?

TOP