CSRD

Word een toekomstbestendige organisatie!

 

CSRD is een Europese wet die transparante rapportage op ESG (Environmental, Social and Governance) verplicht stelt. Hiermee hebben klanten en andere belanghebbenden naast financiële prestaties ook inzage in de prestaties van jouw organisatie op het gebied van milieu en de maatschappij.

Voldoen aan deze wetgeving kost tijd en energie maar biedt ook kansen! Zo creëert het een goede gelegenheid om in gesprek te gaan met stakeholders over welke duurzaamheidsonderwerpen hen/hun organisatie aan het hart gaan. Ook dwingt het je grondig te kijken welke ESG risico’s en -kansen relevant zijn voor jouw organisatie: denk aan grondstofschaarste of besparing op operationele kosten door energieverbruik reductie.

marcomnlmtd_a_shot_going_down_into_a_forest_full_of_tall_trees__cfd24594-f7e4-4aad-896a-b125aa9419e2

Is jouw organisatie verplicht om te rapporteren conform de CSRD wetgeving?

Controleer het door de drie korte vragen hieronder te beantwoorden!

Bestaat jouw organisatie uit > 250 medewerkers?
Heeft jouw organisatie > €50 miljoen netto omzet?
Heeft jouw organisatie > €25 miljoen op de balans?
Previous slide
Next slide

Zijn tenminste twee van de drie vragen met ja beantwoord?

Jouw organisatie dient in 2026 te voldoen aan de CSRD-vereisten over het verslagjaar 2025. We raden je aan in 2025 al een dummy-verslag te maken. Het verzamelen van data, ontwikkelen van beleid en processen voor CSRD vergt energie en tijd; we helpen jou graag!  Neem contact op voor een gratis adviesgesprek en ontvang informatie over de stappen die jouw organisatie moet ondernemen.

Zijn tenminste twee van de drie vragen met nee beantwoord?

Jouw organisatie dient (nog) niet te voldoen aan de CSRD-vereisten.  Het is waarschijnlijk dat jouw stakeholders wel aan de CSRD-vereisten moeten voldoen en gedetailleerde informatie moeten verstrekken over hun waardeketen, zoals de CO2-voetafdruk en arbeidsomstandigheden. Door aan hun rapportage-eisen te voldoen, kan jouw organisatie haar positie als leverancier/belanghebbende versterken. Wij vertellen je graag meer over de stappen die jouw organisatie kan ondernemen.

Meer informatie? Spreek met één van onze experts!

Portret Mark Knijnenburg

Mark Knijnenburg

Mark Knijnenburg

Jip Miedema

Jip Miedema

What's next?

Wij hebben een bewezen methode die jouw organisatie helpt om te voldoen aan CSRD-wetgeving. Deze aanpak helpt focus aan te brengen in de duurzaamheidstrategie. Daarnaast bevat het een auditmemo, zodat de auditor het proces kan beoordelen en kan bevestigen dat CSRD-vereisten worden nageleefd. In onze aanpak staan co-creatie en ontwikkeling centraal.

Onze manier van werken

Met ons ondernemende consulting-model werk je met getalenteerde en ervaren professionals die spirit en enthousiasme in jouw projecten brengen.

We streven ernaar expertise binnen jouw bedrijf op te bouwen, omdat we het belangrijk vinden dat duurzaamheidswerk voortgezet wordt na ons vertrek. Daarom leggen we de nadruk op samenwerking en de overdracht van vaardigheden en kennis.

We geloven oprecht dat duurzaamheid de enige weg vooruit is.Onze mensen hebben ervoor gekozen hun tijd, vaardigheden en kennis te wijden aan werk dat voor hen van betekenis is, wat een positieve weerspiegeling is van de resultaten van onze projecten.

Wij zijn een adviesbureau dat zich niet zo voelt. Binnen nlmtd kennen we geen hiërarchie en omarmen we de denkwijze dat leeftijd geen beperking is, maar kwaliteit telt. We verschijnen niet in pakken, maar mocht dat de voorkeur hebben, kunnen we ons aanpassen.

We begrijpen dat jouw uitdagingen variëren en dus ook de behoefte aan externe ondersteuning. Daarom werken we op een flexibele, schaalbare en wendbare manier.

En omdat we flexibel en licht georganiseerd zijn, hanteren we eerlijke en aantrekkelijke tarieven.

Wil je dat jouw organisatie de winnaar wordt van de markt van morgen?

TOP