Het verhaal van Coca Cola – DPW

“SCOUTLAB ONTHULDE VERRASSENDE EN INSPIRERENDE OPLOSSINGEN BUITEN HET KLASSIEKE INKOOPDOMEINED AYOOLA, MD SALES & MARKETING EQUIPMENT –
CROSS ENTERPRISE PROCUREMENT GROUP, THE COCA-COLA COMPANY

FMCG

Vertical

99

Startups
screened

10

Shortlist
solutions

1

Commercial pilots
completed

1

Awarded 
contract

Hoe ScoutLab Coca-Cola hielp bij het vinden van sectoroverschrijdende innovatie

The Coca-Cola Company is ‘s werelds grootste drankenproducent met meer dan 500 merken. Als onderdeel van de digitale inkooptransformatie van het bedrijf zijn ze voortdurend op zoek naar externe oplossingen en beginnen ze hun samenwerking met startups naar een hoger niveau te tillen.

In 2021 was Coca Cola op zoek naar een inkoopoplossing om het proces van configure-to-quote te automatiseren voor verkoop- en marketingapparatuur (MKB), b.v. koelers, automaten. De oplossing moest schaalbaar zijn voor de categorieën Production Equipment (PE) en Materials Handling Equipment (MHE).

Ze hadden een nieuwe partner nodig om deze uitdaging aan te gaan nadat traditionele benaderingen en analistenbureaus er niet in waren geslaagd een nicheoplossing te vinden om deze uitdaging aan te gaan. Daar begon de samenwerking met DPW.

SCOUT

DPW werkte rechtstreeks samen met het Coca-Cola-team om de complexiteit van de uitdaging en de mislukkingen van de zoektocht tot nu toe te begrijpen, waardoor het ScoutLab-team een deskundige basis verkreeg over de scope van het werk. Het scoutingproces werd gestart, waarbij in eerste instantie contact werd opgenomen met het procure-tech-ecosysteem van DPW en vervolgens met andere sectoren. Samenwerking tussen verschillende sectoren – het bereiken van startups buiten de inkoopsector – vormt de kern van de aanpak van ScoutLab en vaak worden de slimste oplossingen gevonden.

Via de ScoutLab selectiedag ontdekte Coca-Cola Elfsquad CPQ. Elfsquad CPQ is gebouwd voor de maakindustrie en verbindt verkoop- en productieprocessen, en stelt verkopers en kopers in staat om complexe producten foutloos te configureren.

SUCCESS

De AI-based technologie van Elfsquad kan worden geïntegreerd met marketing-, verkoop- en operationele teams, wat heeft geleid tot aanzienlijke tijdsbesparingen en foutvermindering tijdens het complexe configure-to-quote proces voor zijn bottelaars.

De oplossing van Elfsquad heeft ook de operationele efficiëntie van Coca Cola verbeterd door middel van automatisering en analyse. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat gebruikers van bottelaars een naadloze ervaring hebben bij het configureren en selecteren van het juiste product.

Na een succesvolle pilot bood Coca-Cola Elfsquad een contract met als doel hun oplossing op te schalen binnen de Coca-Cola Company.

Meer inspiratie

Start vandaag nog met werken aan morgen.

TOP