Waarom Suzanne voor nlmtd koos

Werken bij nltmd als senior – hoe is dat?

Elke dag het beste uit jezelf halen om toekomstbestendige organisaties te creëren. Dat doen de consultants van nlmtd. Wat dat van je vraagt en hoe het is om hier te werken, vertelt Suzanne Helming.

 

“Al vanaf de start ben ik bij nlmtd betrokken. Via Korik Alons, een van de founders van nlmtd, is het balletje gaan rollen. Ik had na 6 jaar als zelfstandig projectmanager behoefte aan iets nieuws en nlmtd voelde direct als de juiste uitdaging op het juiste moment. Nadat ik mijn lopende opdrachten had afgerond ben ik aan de slag gegaan met een project waar al een aantal collega’s van nmltd werkzaam waren.”

 

Werken als zelfstandige

“Binnen nlmtd kan je nog steeds als zelfstandige aan de slag, maar je krijgt er een team bij. Juist dit gedeelte, daar was ik naar op zoek. Nieuwe dingen leren, samenwerken met collega’s en uitdagende projecten oppakken. En ook sociaal met elkaar bezig zijn. Het is een perfecte combinatie zo.”

 

“Nieuwe dingen leren, samenwerken met collega’s en uitdagende projecten oppakken. nlmtd is voor mij de juiste keuze geweest.”

 

Project GGD GHOR CPO Vaccinatie

“In de afgelopen jaren heb ik al aan een aantal uitdagende projecten mogen werken. In opdracht van diverse ministeries zijn we betrokken geweest bij internationale congressen waar mijn event achtergrond goed van pas kwam. Het samenbrengen van het ecosysteem van overheid, start-ups, corporates en wetenschap past weer goed bij het speelveld van nmltd. Op dit moment werk ik aan een project in het GGD GHOR CPO Vaccinatie – team. Simpel gezegd: zorgen dat iedereen in Nederland gevaccineerd kan worden. Het is een uniek project, het team bestaat uit ongeveer 40 zelfstandigen, stuk voor stuk specialisten die in een taskforce, naast de staande organisatie, werken.

 

Vaccineren van specifieke doelgroepen

“Naast de ‘gewone’ Nederlander zijn er vanuit het Ministerie nog een 50-tal externe verzoeken geweest voor het vaccineren van specifieke doelgroepen. Van asielzoekers, arbeidsmigranten, tot mensen in de maatschappelijke opvang. Hoe bereik je die mensen, hoe ga je ze uitnodigen, kunnen we ze voorrang geven, hebben we de juiste setting om zo de vaccinatiebereid te vergroten? Echt interessante uitdagingen waar we als team bijzonder goed mee om zijn gegaan. Dit deel van het project is inmiddels succesvol draaiende, en ook diverse media hebben het positief opgepakt. Die waardering is fijn.”

 

“Project GGD GHOR CPO Vaccinatie is inmiddels succesvol draaiende, en ook diverse media hebben het positief opgepakt.”

 

Heel Nederland gevaccineerd

“Het is echt bijzonder om onderdeel van dit team te mogen zijn. Om een probleem aan te pakken, waar heel Nederlander mee worstelt. Soms was het intens en zwaar, maar aan de andere kant is het een ‘once i a lifetime’ project, wat het de moeite waard maakt.”

 

Toekomstbestendig worden

We kennen de griepprik, vaccinatieprogramma’s voor kinderen etc. Het is nu van belang om dit programma ook toekomstbestendig te maken. Het moet onderdeel worden van de gezondheidszorg. Niet alleen voor de ‘gewone’ Nederlander, ook voor de niet mobiele mensen, migranten en mensen met fysieke klachten bijvoorbeeld. De vraag is nu hoe we dit

 

structureel gaan organiseren; toekomstbestendig worden met een maatschappelijke betrokkenheid. Uiteindelijk zijn dit exact de raakvlakken met nlmtd.

 

Wat ik leuk vind om te merken…

nlmtd bestaat uit een groep ondernemers die zelfstandig zijn. Van starters tot mensen met 20-30 jaar werkervaring die hun sporen verdiend hebben. Gedeelde factor is de hoge ambities en het streven om beter te worden. Iedereen is echt goed. En de gelaagdheid is mooi. Starters kunnen in sneltreinvaart leren van de ouderen. En jongeren krijgen de ruimte om het snel op te pakken.

 

“Er loopt zoveel kwaliteit rond. En de gelaagdheid is mooi. Starters en ouderen kunnen in sneltreinvaart van elkaar leren.”

 

Leveren van meerwaarde

“Ik vind het mooi om te zien dat nlmtd echt een meerwaarde levert. Organisaties zijn soms wat stroperig. Wij zorgen ervoor dat dingen snel in kaart worden gebracht en forceren hiermee dat er sneller beslissingen genomen worden. We geven daarbij het tempo aan, zodat dingen makkelijker voor elkaar komen, maar ook het juiste draagvlak heeft”

 

“Organisaties zijn soms wat stroperig. Wij zorgen ervoor dat dingen snel in kaart worden gebracht en forceren hiermee dat er makkelijker beslissingen genomen worden.”

 

Van fit in februari tot online borrels

Corona heeft ook bij ons gevolgen gehad. Juist dat samenzijn wat als zelfstandige zo fijn is viel ineens weg. Ondanks de pandemie wordt er gelukkig nog veel georganiseerd. Van een ‘walk & talk’ tot cadeautjes aan huis en online borrels. Ook de ‘fit in februari’-challege was een groot succes. Lekker in beweging komen met elkaar zorgt voor verbinding. Bij ons is het dan ook echt een strijd wie de beste is…heerlijk!

 

Waarom werken bij nlmtd?

De projecten die we doen zijn altijd gericht op impact maken. Ik ben wat allergisch voor die term, maar het is wat het is. Van de energietransitie, sustainability vraagstukken tot maatschappelijke betrokkenheid. Doing good: samen de wereld verder helpen.

 

Enthousiast geworden om te werken bij nlmtd? Of wil je meer weten wat nlmtd kan doen voor jouw volgende stap? Stuur een berichtje naar Suzanne Helming, en kom eens langs voor een kop koffie.

Meer inspiratie

Start vandaag nog met werken aan morgen.

TOP