Het DPW ecosysteem gebruiken om digitale innovatie te versnellen bij Roche

“Het vinden van de beste en meest innovatieve technologieën die een aanvulling vormen op onze multi-asset digitale strategie is van cruciaal belang om te slagen en volledige realisatie van voordelen mogelijk te maken. Het ScoutLab-team is voor ons een effectieve partner geworden om het scoutingproces van nieuwe oplossingen te ondersteunen die we zelf niet zouden kunnen identificeren. Deze opwindende nieuwe samenwerking zal ons helpen nieuwe innovatiemogelijkheden in Roche te brengen, onze innovatiesnelheid te verhogen en nieuwe bedrijfswaarde te stimuleren.”

Patrick Foelck, Head of Strategy & Transformation Global Procurement, Roche

Het DPW ecosysteem gebruiken om digitale innovatie te versnellen

Centraal in Roche’s ambitie om een next-generation inkoopproces te vormen, is een transformatietraject naar een toekomstig bedrijfsmodel dat agile werken en strategische samenwerking combineert, ondersteund door digitale oplossingen die de gebruikerservaring verbeteren.

Het belang van het gebruiken van externe digitale innovatiesystemen werd Roche al vroeg in het transformatietraject duidelijk, en in juli 2020 werd Roche de eerste ScoutLab-partner van DPW.

Dankzij de samenwerking met DPW ScoutLab heeft Roche niet alleen toegang tot een wereldwijd netwerk van start-ups en experts, maar kan de organisatie ook samenwerken en leren van het DPW-ecosysteem en diens innovatieve capaciteiten naar Roche procurement brengen.

Challenge

In het digitale tijdperk is marktinformatie belangrijker dan ooit voor succes. Relevante en nauwkeurige inzichten vormen de basis voor datagedreven, evidence-based, en geïnformeerde besluitvorming.

Roche was op zoek naar een market intelligence solution om realtime markt-, categorie- en leverancierskennis, inzichten en informatie te bieden aan alle leveranciers, en zo de impact van inkoop te vergroten en meer doordachte besluitvorming mogelijk maken.

Scout

In slechts drie weken reageerden meer dan 30 potentiële partners op Roche’s market intelligence challenge. Eén van hen was Craft. Roche ontmoette Craft op ScoutLab’s “Demo & Selection”-dag, wat leidde tot een POC (proof-of-concept) in de daaropvolgende maanden. Na een succesvolle pilot koos Roche voor Craft om hun market intelligence solution uit te rollen voor de 500 werknemers in het wereldwijde inkoopteam van Roche.

Succes

Craft heeft het inkoopteam van Roche in staat gesteld om een meer proactieve zakenpartner te worden door de inkoopafdeling en het bedrijf in staat te stellen hun leveranciers beter te begrijpen, in te spelen op nieuwe markttrends, de impact te analyseren en proactief te reageren op risico’s – allemaal AI-geïntegreerd en datagedreven.

Door de intelligentie te versterken die aan de besluitvorming ten grondslag ligt, kan inkoop uiteindelijk snellere en betere resultaten opleveren voor het bedrijf.

Meer inspiratie

Start vandaag nog met werken aan morgen.

TOP