nlmtd versnelt energietransitie met Data Safe House 

Een soepele energietransitie vereist inzicht in de energievraag. Dit maakt het voor netbeheerders mogelijk om efficiënt de transitie van fossiele- naar duurzame energie te realiseren. Echter gaat het hier voor veel organisaties om bedrijfsgevoelige informatie. Een Data Safe House biedt de oplossing: veilige data-uitwisseling tussen verschillende stakeholders over de energievraag. Zowel netbeheerders als grote bedrijven kunnen hierdoor sneller vooruit met hun investeringsbeslissingen en realisatie. Zo is Data Safe House een unieke en belangrijke schakel binnen de energietransitie.

Veilige data-uitwisseling

De afgeschermde data-uitwisseling maakt het voor bedrijven mogelijk om open kaart te spelen en voor netbeheerders om gerichter aan de energie-infrastructuur van morgen te bouwen. De data worden gevalideerd door Data Safe House managers en blijft op die manier verborgen voor de concurrent. 

Realisatie van energietransitie

De data mogen enkel en alleen gebruikt worden voor een efficiënte realisatie van de energietransitie

Landelijke uitrol

Data Safe House is opgericht in 2022 en begon als een pilot in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs, Stedin en TenneT. In 2023 is Data Safe House, met financiële ondersteuning van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, landelijk uitgerold.

 

Buitenlandse interesse 

Tijdens het Rethinking Energy event van nlmtd is al interesse getoond vanuit het buitenland. Een Kroatische partij in waterstof, voor wie veilige data-uitwisseling eveneens van groot belang is. En de Deense Overheid.

Wil je meer weten over Data Safe House ?

Neem contact op via:

Marijke Vos: +31 (0) 620368991

marijke@nlmtd.com

Nigel van der Weerd: +31 (0) 644444494

nigel@nlmtd.com

Meer weten? Wij werkten hieraan!

Marijke Vos

Marijke Vos

Meer inspiratie

Start vandaag nog met werken aan morgen.

TOP