Sustainability by Design

In deze workshop gaan we daarom aan de slag met ontwerpen van oplossingen met “brede” waarde voor alle stakeholders. Je leert oplossingen ‘sustainable by design’ te maken. Naast de basisprincipes van design thinking, behandelen we specifieke modellen voor de toepassing hiervan in de context van duurzaamheid.

7 december '23

15:30 - 19:00

395 excl BTW

Prijs

Amsterdam

EDGE

De workshop bevat een programma bestaande uit een mix van theorie en praktijk

nlmtd x

Sustainability by Design

Bij het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten en oplossingen stel je de gebruiker centraal. Dat is niets nieuws. Maar van een moderne organisatie wordt meer verwacht. “Smalle” waardes voor de klant zijn verleden tijd. De organisatie van de toekomst is duurzaam en realiseert “brede” waarde voor alle betrokkenen.  

In deze workshop gaan we daarom aan de slag met ontwerpen van oplossingen met “brede” waarde voor alle stakeholders. Je leert oplossingen ‘sustainable by design’ te maken. Naast de basisprincipes van design thinking, behandelen we specifieke modellen voor de toepassing hiervan in de context van duurzaamheid. 

Voor wie?

 • Sustainability managers die op zoek zijn naar manieren om sneller tot oplossingen te komen
 • Innovatie managers die op zoek zijn naar manieren om te innoveren naar een duurzame toekomst 

Programma

De workshop duurt van 15.30 tot 19.00 uur. Het programma is een mix van theorie en praktijk. Aan de hand van inspirerende voorbeelden zul je in vier opdrachten samenwerken met andere deelnemers en leren hoe je wetenschappelijke inzichten concreet kan vertalen naar jouw dagelijkse werk. 

Sprekers

Nick Mastenbroek

Maxime Lubbers

FAQ's

De sprekers zijn een selectie van externe ervaringsdeskundigen met een achtergrond rondom venture development & sustainability, uit verschillende delen van de wereld.

De middag zal geleid worden door Nick Mastenbroek en Maxime Lubbers. Nick is een energieke en creatieve probleemoplosser met een bijzondere interesse in nieuwe technologie en maatschappelijke kwesties. Zijn ervaring in digitalisering van grote corporates past hij nu bij voorkeur toe bij impactgedreven scale-ups om zo bij te dragen aan het realiseren van hun maatschappelijke missie. Maxime heeft een enorme passie voor mensen en technologie. Het liefst vertaalt ze complexe technologieën zoals blockchain en AI op een manier waardoor leiders en organisaties de technologie op een humane manier in kunnen zetten. Beiden geloven erin om als organisatie future proof te blijven of worden er focus nodig is op sustainable growth. Het verbinden en inspireren van mensen door over hun interesses op het snijvlak van nieuwe technologie en de impact op de maatschappij te spreken en schrijven.

Meer volgt. 

Bij nlmtd willen we organisaties toekomstbestendig maken door hen te
helpen in te spelen op kansen en bedreigingen die voortkomen uit snelle
veranderingen in de markt. Wij helpen uw organisatie via opdrachten op het gebied van strategie, innovatie en transformatie. Wij willen ook op lange termijn impact maken in uw organisatie en daarom hebben wij de nlmtd Academy opgezet. Via masterclasses en trainingen willen we inspireren, kennis overdragen en vaardigheden trainen. Wij zetten hierbij onze kennis, expertise en ervaring in voor uw ontwikkeling zodat u en uw organisatie echt een duurzame sprong kunnen maken en wendbaar blijven bij toekomstige veranderingen.

Na de workshop heb je het volgende geleerd:

 • Wat design thinking is en hoe je het kan gebruiken om sneller tot betere oplossingen te komen
 • Welke elementen kunnen worden toegevoegd voor werken aan oplossingen die ‘sustainable by design’ zijn
 • Ethisch opzetten van een (gebruikers) onderzoek
 • Checken van je oplossing op onverwachte consequenties 

Praktische info & data

 • De workshop wordt verzorgd door Nick & Maxime 
 • Je wordt verwacht op het volgende adres: Fred. Roeskestraat 115 in Amsterdam
 • Tussendoor is er een break. Wij zorgen voor vega snacks!
 • Datum: 7 december 2023

Meer weten? Neem contact met ons op!

Nick Mastenbroek

Nick Mastenbroek

Maxime Lubbers

Maxime Lubbers

Meld je nu aan!
  TOP