#hackthecrisis gaat door: nlmtd partner van snelgroeiende internationale beweging in de strijd tegen corona

Een pandemie vraagt om inspanningen over alle grenzen heen. Daarom werkt nlmtd mee aan “Hack the Crisis”, de snelgroeiende wereldwijde beweging die in het eerste weekend van april naar Nederland komt.Wat staat er te gebeuren, hoe en waarom nemen wij hier deel aan en wat heeft dit innovatieve initiatief van Estse bodem elders al opgeleverd?

Over Hack the Crisis

nlmtd is partner van Hack the Crisis, een online wereldwijde hackathon-beweging, gelanceerd door accelerator Garage48uit Estland. Een antwoord op Covid-19 dat de wereld op z’n kop zet. Talloze koplopers in Nederland hebben de handen ineengeslagen voor het Nederlandse deel van #hackthecrisis.

Het evenement wordt geleid door TNW en Innofest, en mede georganiseerd door Startup Amsterdam, Startupbootcamp, Women in AI, GoodUp,Hoax, SmartCamels, coronacommunitycare.nl, EY en nlmtd. Zij slaan de handen ineen en co-creëren op 3, 4 en 5 april online-oplossingen samen met een aantal van de meest innovatieve en gemotiveerde geesten van Nederland en het buitenland. Oplossingen kunnen komen vanuit Startup en Scale-up teams met bewezen maar nieuwe oplossingen of van creatieve geesten, slimme uitvinders en handige developers met goede ideeën.

De online-hackathon richt zich op het vinden van oplossingen op bijvoorbeeld het gebied van patiëntenzorg, bescherming van medisch en sanitair personeel in ziekenhuizen, virusbeheersing en digitale oplossingen voor mensen en bedrijven in tijden van social distancing.

Op zondag kiest een deskundige jury de winnende oplossingen op basis van hun potentiële impact en beloont ze met fondsen en middelen voor verdere ontwikkeling.

Zie je uitdagingen in de crisis en heb je daar ideeën, concepten of suggesties voor? Of kun je een kansrijk initiatief voorzien van middelen om de oplossing in praktijk te brengen? Meld je dan zeker aan voor Hack the Crisis!

nlmtd over #hackthecrisis en het partnerschap

Director Herman Knevel: “Het hardst wordt de medische sector geraakt. Grote aantallen mensen doen beroep op medische zorg. En in één maand tijd moet de capaciteit van intensive care-afdelingen meer dan verdubbeld worden. Zulke uitdagingen zijn van grote invloed op alle partijen in het ecosysteem. Een groot deel van de nieuwe oplossingen kan gevonden worden binnen de tech-community. nlmtd betrekt daarbij graag het eigen netwerk, daaruit kunnen we kennis, kunde en expertise van zowel grotere organisaties als van start-ups, scale-ups en de developer-community ophalen. Daarom is, naast de mentoren die we kunnen inzetten, het partnerschap met #hackthecrisis zo waardevol. ”

Consultant Nick Mastenbroek: “Bij nlmtd begeleid ik scale-ups in hun groei, hun uitdaging is vaak om de juiste partners te vinden binnen grote organisaties om samen een oplossing versneld naar de markt te kunnen brengen. De huidige crisis leidt tot nieuwe uitdagingen. Ik zie een grote bereidheid om samen impact te maken en samen oplossingen te realiseren. De ervaring met het smeden van stevige samenwerkingsverbanden zet nlmtd graag in om grote en kleinere organisaties te verbinden, zodat we de kans op succes vergroten. Als mentors kunnen we potentiële oplossingen uit de hackathon begeleiden en levensvatbaar maken”

Consultant Wim-Kees Janssen: “Van waan van de dag naar hardhandig wakker geschud binnen enkele dagen. De toestand heeft grote impact op onze samenleving en legt de noodzaak bloot om samen te werken om relevante oplossingen te realiseren. De stap zetten van relevante ideeën naar oplossingen die in de praktijk werken, moet worden gezet. Die gaan wij samen nemen.”

Wat heeft Hack the Crisis al opgeleverd in andere landen?

De eerste editie van de hackathon in Letland leverde pitches van alle 28 voortgebrachte ideeën op waarmee de coronacrisis beteugeld kan worden. De top drie: de gezichtsbescherming Face Shields, de kunstmatige beademing van Emergency Ventilator en Exonicus, een simulatieprogramma dat medisch personeel veiligheid biedt. Kijk voor meer ideeën op Techchill.

Meer informatie

Meer weten over de samenwerking van Hack the Crisis met nlmtd? Neem contact op met Herman Knevel, Nick Mastenbroek of Wim-Kees Janssen. Of meld je direct aan bij #hackthecrisis als deelnemer, team of partner om jouw challenge onder de aandacht te brengen.

Meer inspiratie

Start vandaag nog met werken aan morgen.

TOP